• Kidričeva cesta 19 A, 3320 Velenje
 • 0590 90 250
 • info@vdcsasa.si

AKTUALNO


Danes vas obveščamo s tisto informacijo, ki smo si jo vsi želeli. S 25. 05. 2020 je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti po navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Ministrstva za zdravje sprostilo ukrepe za odprtje VDC, tudi našega Varstveno delovnega centra SAŠA. Ker moramo pripraviti celotno organizacijo v skladu z navodili, bomo to uredili v tem tednu. Zato s ponedeljkom, 01. 06. 2020, postopno odpiramo VDC SAŠA, v vseh treh enotah – Ježek Velenje, Maksi Žalec in Vrba Nazarje.

To še vedno ne pomeni, da bomo začeli delati po starem. Situacija je še vedno zelo resna in upoštevati moramo vsa navodila zgoraj omenjenih inštitucij, saj želimo maksimalno poskrbeti za zdravje nas vseh.

Potrebno je slediti navodilom:

 1. V VDC prihajajo samo zdravi. Če se slabo počutimo, imamo temperaturo, kihamo, kašljamo, imamo drisko, nam teče iz nosa ali imamo druge znake bolezni, ostanemo doma.

 2. Higiena rok (umivanje z milom in razkuževanje).

 3. Higiena kašljanja in kihanja.

 4. Izogibamo se tesnim stikom (razdalja 1,5 m).

 5. Če zbolimo, ostanemo doma.

 6. V VDC bodo uporabniki prihajali posamično, ob vstopu bomo preverili telesno temperaturo in jih povprašali po počutju. V primeru suma okužbe bomo ravnali po navodilih zdravnika oz. epidemiološke službe.

 7. Prevoze bomo izvajali prilagojeno. O urniku prevoza boste pravočasno obveščeni.

 8. Uporabniki v VDC ne smejo prinašati od doma nobenih predmetov, niti hrane.

 9. Vstop v VDC za starše / skrbnike in druge osebe ni dovoljen, za obisk je potrebna predhodna telefonska najava.Darja Fišer, direktorica
27.05.2020 - www.vdcsasa.si