• Kidričeva cesta 19 A, 3320 Velenje
  • 0590 90 250
  • info@vdcsasa.si

ZAČASNO OMEJENO IZVAJANJE STORITVE vodenje, varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji

Začasno omejeno izvajanje storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji v OE Ježek Velenje , OE Vrba Mozirje in OE Maksi Žalec. Bivalna enota Mozirje deluje. 

Ministrstvo je dne 23. 10. 2020 z dopisom 0075-1/2020/73 začasno omejilo izvajanje storitev vodenje, varstvo in zaposlitev pod posebnimi pogoji, kjer so sicer že napovedali možnost nujnega varstva  ter nudenje podpore na daljavo.

08. 12. 2020, smo z dopisom ministrstva št. 1223-78/2020/12 dobili podrobnejša navodila in kriterije za organiziranje nujnega varstva ter podpore na daljavo. Vse tiste starše, ki po kriterijih, ki so jih v omenjenem dopisu postavili z ministrstva, vabimo, da se nam oglasijo  z vašo potrebo po najnujnejšem varstvu. To je v primeru, ko ne morete več zagotavljati druge oblike varstva, če ste v službi, če ste sami hospitalizirani ali preprosto ne zmorete več skrbi za uporabnika / uporabnico (potrebujejo več podpore, dodatne psihične težave zaradi SARS CoV-2, stiska zaradi družinskih razmer) ali kakšnega drugega nujnega razloga, ki ga boste navedli v vlogi. Sporočite nam in posredovali vam bomo vlogo, ki jo bomo pregledali na Komisiji in se dogovorili za sestavo novega individualnega načrta ter z vami sklenili Aneks k obstoječem dogovoru. Delo bomo organizirali v skladu z našimi možnostmi. V kolikor bo potreba na OE Ježek Velenje ali OE Maksi Žalec do 3 uporabnike, bomo vključitev organizirali v OE Vrba Mozirje. Zato potrebujemo vaše sodelovanje, da dogovorimo vse potrebno za oskrbo v dopoldanskem varstvu (prevoz, prehrana, organizacija dela). Prav tako imamo v bivalni enoti še možnost 2 moških postelj v dvoposteljnih sobah in 1 žensko posteljo v dvoposteljni sobi, v kolikor bi potrebovali začasno namestitev, iz zgoraj navedenih razlogov. V tem primeru bomo izpeljali predpisan postopek začasne vključitve – s testiranjem, najprej namestitvijo v sivo cono in potem v bivalno enoto.

Želimo si, da bi lahko praznovali skupaj. Verjamem, da je sedaj marsikomu še težje, kot je bilo v prvem valu. A verjemite, vsi smo na istem. Vsem se nam dogaja ista situacija, s katero se spopadamo vsak na svoj način. Nihče od nas si tega ni želel, ne pričakoval, kar zgodilo se je. Upamo, da se kmalu spremeni. Do takrat pa bomo zelo bomo veseli vašega sodelovanja.