• Kidričeva cesta 19 A, 3320 Velenje
  • 0590 90 250
  • info@vdcsasa.si

MINISTER NA OBISKU V MOZIRJU

V ponedeljek, 13. 09. 2021 nas je v VDC SAŠA, v OE Vrba Mozirje in BE Mozirje obiskal minister Janez Cigler Kralj. Skupaj z državno sekretarko Magdaleno Šverc, županom MOzirja Ivanom Suhoveršnikom, poslanko Nado Brinovšek in županjo Rečice ob Savinji Ano Rebernik smo si ogledali prostore, minister se je pogovoril z uporabniki in zaposlenimi, naš Miha mu je povedal, na kateri dan ima rojstni dan. 

Prav tako pa smo predstavili tudi načrte za najem prostorov v 2. nadstropju objekta, kjer bi imeli še dve delavnici vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji ter dodatne sobe za institucionalno varstvo. Predstavili smo tudi potrebo po novih zaposlitvah, saj se razvoj v Mozirju dogaja hitro in v dobrobit uporabnikov in njihovih staršev / skrbnikov. 

Verjamemo, da se bodo pozitivne povratne informacije ministra udejanile, saj se je obisk maja v velenjski enoti prav tako realiziral, ko nam je povedal, da bomo dobili sklep o nadaljevanju investicije bivalne enote v Velenju. In res je na današnji dan objavljeno javno naročilo, razpis za izbor izvajalca izgradnje novega objekta v Velenju, kjer bo nov dom dobilo 12 uporabnikov.

Obisk je bil intenziven in pozitivno naravnan in se ministrstvu zahvaljujemo, da podpirajo našo dejavnost, nam dajejo možnost in omogočajo razvoj dejavnosti in Varstveno delovnega centra SAŠA. 

 

Foto: Tatjana Podgoršek