• Kidričeva cesta 19 A, 3320 Velenje
  • 0590 90 250
  • info@vdcsasa.si

Novice z uprave

V ponedeljek, 13. 09. 2021 nas je v VDC SAŠA, v OE Vrba Mozirje in BE Mozirje obiskal minister Janez Cigler Kralj. Skupaj z državno sekretarko Magdaleno Šverc, županom MOzirja Ivanom Suhoveršnikom, poslanko Nado Brinovšek in županjo Rečice ob Savinji Ano Rebernik smo si ogledali prostore, minister se je pogovoril z uporabniki in zaposlenimi, naš Miha mu je povedal, na kateri dan ima rojstni dan. 

Prav tako pa smo predstavili tudi načrte za najem prostorov v 2. nadstropju objekta, kjer bi imeli še dve delavnici vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji ter dodatne sobe za institucionalno varstvo. Predstavili smo tudi potrebo po novih zaposlitvah, saj se razvoj v Mozirju dogaja hitro in v dobrobit uporabnikov in njihovih staršev / skrbnikov. 

Verjamemo, da se bodo pozitivne povratne informacije ministra udejanile, saj se je obisk maja v velenjski enoti prav tako realiziral, ko nam je povedal, da bomo dobili sklep o nadaljevanju investicije bivalne enote v Velenju. In res je na današnji dan objavljeno javno naročilo, razpis za izbor izvajalca izgradnje novega objekta v Velenju, kjer bo nov dom dobilo 12 uporabnikov.

Obisk je bil intenziven in pozitivno naravnan in se ministrstvu zahvaljujemo, da podpirajo našo dejavnost, nam dajejo možnost in omogočajo razvoj dejavnosti in Varstveno delovnega centra SAŠA. 

 

V ponedeljek, 03. 05. 2021 je Varstveno delovni center SAŠA obiskal minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Na kratkem srečanju smo prejeli tudi dobro novico, da v kratkem dobimo zeleno luč za začetek izgradnje Bivalne enote v Velenju. Veseli smo, da si je vzel čas in v okviru delovnega obiska v Velenju obiskal tudi našo enoto ter s tem še utrdil dobro sodelovanje našega zavoda z MDDS

 

Izgleda, da se počasi situacija spreminja na pozitivno. Včeraj smo dobili obvestilo z Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, da z dnem 25. 01. 2021, ne bo več veljala omejitev izvajanja storitve vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji.

To še vedno ne pomeni, da delujemo »po starem«. Zato vas vabim, da pokličete vodjo svoje enote, da se dogovorimo o vaših namenih, na osnovi katerega bomo pripravili načrt in organizacijo storitve (prevoz, prehrana). Še vedno moramo upoštevati vse preventivne in higienske ukrepe ter osebno varovalno opremo v skladu z navodili Ministrstva za zdravje in NIJZ. Navodila in protokoli v zvezi z ravnanji ob okužbah s SARS-CoV-2 za področje VDC ostajajo enaki kot doslej, in sicer: obvezna nošnja maske na prevozu (ali lastni prevoz staršev s povrnitvijo stroškov) in nošnja maske v VDC, razkuževanje rok, zagotovili bomo tudi dovolj varnostne razdalje.  V zvezi z oblikovanjem skupin uporabnikov, ki jih bomo sestavili glede na prebolelost virusa, precepljenost in glede na ocenjena tveganja, vas bomo prosili, da sporočite (tudi za že vključene uporabnike), ali so virus že preboleli in če so že bili cepljeni (za te uporabnike, ki smo cepljenje mi organizirali, vemo).

Ta sprememba je dober znak, da se bo leto 2021 nadaljevalo bolje kot je bilo preteklo leto.

Lepo vas pozdravljam in želim, da ostanete zdravi.  

Darja Fišer,

direktorica